Wandeling Humbeek

Marc's Portfolio

Things seen through my lens when walking about.

Marc`s Portfolio

Mijn naam is Marc Van Canneyt, en zoals je wel al vermoedt bij het bezoeken van deze site, ben ik een gedreven amateur fotograaf. Ik hou van sterke composities en foto’s met een “verhaal” – en ben over het algemeen een aanhanger van het “less is more” principe. Ik haal het meeste plezier uit “walkabout” fotografie, wat zoveel betekent als “rondwandelen” en de omgeving goed in je opnemen – en dan die specifieke situaties, details of composities opmerken – en vastleggen! – die later een spontane reactie oproepen bij hen die de foto’s bekijken.

Mijn workflow is volledig digitaal – de gevoelige plaat is dus een CMOS sensor geworden, een Canon full-frame in mijn geval:-). Ik ben een gebruiker van Adobe Lightroom sinds het eerste uur, en vind dit nog steeds de meest productieve tool voor de iets meer gevorderde fotograaf. Ik vertrek steeds van RAW bestanden en beperk het bewerken van de foto’s tot een minimum (meestal enkel basis kleur/contrast correcties en bijsnijden) – een foto wordt “gemaakt” wanneer hij genomen wordt, en niet achteraf in software…

Ik hou ook een Photoblog bij - je kan me volgen op http://marcvancanneyt.wordpress.com

Al de foto’s op deze website zijn eigen werk en er rust dan ook vanzelfsprekend copyright op. Mijn foto’s gebruiken of kopiëren kan enkel met mijn uitdrukkelijke toestemming en op voorwaarde dat de auteur vermeld wordt.
Powered by SmugMug Owner Log In